Aktiviteter

Social samvaro - Individuell
Innan vi kommer på besök så hör vi av oss till dig så att du vet när vi kommer. Exempel på vad vi kan göra:

 • Fikastund
 • Spela kort
 • Lösa korsord
 • Lässtund
 • Anordna en fikaträff med dina vänner hemma hos dig 
 • Pysselstund
 • Promenad
 • Cykeltur i en Taxi TrioBike
 • Utflykt
 • Hjälp med att läsa och fylla i papper
 • Telefonsamtalskompis
 • Övrigt (bara fantasin sätter gränser)


Social samvaro - Allmän

Läs mer nedan!

Cykling för äldre

Tänk att få känna vinden i håret, känna alla dofter och att äntligen få komma ut och se nya vyer. Precis som på den "gamla goda tiden". Läs mer under rubriken "Cykling för äldre" i menyn ovan. Vår säsong är mitten av april till september månad ut. Allt beroende på väder och vind. Kostnadsfritt. Klicka här.

Fikastund på "Grevinnan"

För alla boende och besökande på BRF Grevinnan. Vi träffas och har en trevlig stund tillsammans där vi sitter och pratar, tar en fika med nybakt kaffebröd och mycket annat.

Musikstund på äldreboende

Musik är ett fantastiskt redskap för att kunna nå ut till äldre speciellt om de lider av demens. Vi kommer på besök till Ljusglimten på Orsagården och spelar musik som de känner igen från det att de själva var unga. Vi använder oss just nu av inspelad musik vilket fungerar mycket bra. De brukar sjunga eller nynna med i låtarna. Speciellt de som tidigare har varit med i en kör brukar sjunga olika stämmor som de kommer ihåg. Helt fantastiskt!

Samtalsgrupp i trevligt sällskap

Ibland kan det vara skönt att bara sitta i lugn och ro och prata om allt mellan himmel och jord. Lagom storlek på gruppen ca 2-6 personer.

Trivselträff i Orsa Missionskyrka
Trivselträff i Orsa Missionskyrka

Trivselträffar

Våra Trivselträffar har vi oftast i Orsa Missionskyrka som har mycket bra lokaler för ändamålet. Vi har en träff varje månad på torsdagar (ny dag) under januari-maj och september-december, totalt 9 st.

Det blir olika teman med underhållande musik, allsång, bingo, musikquiz och intressanta föredrag. Vi erbjuder Kaffe/te och nybakt kaffebröd till självkostnadspris samt lotteri med fina priser.

Alla pengar som blir över går direkt tillbaka till Orsa Besöksgrupps verksamhet.
Detta gör att vi kan fortsätta att genomföra dessa trivselträffar även framöver. 

Ta gärna med någon annan som är ledig på dagtid. Alla är välkomna både gammal som ung.

Sprid till alla att vår aktivitet finns!

Te-dans

Du väljer själv om du vill ta dig en svängom på dansgolvet eller bara sitta och lyssna.
Det blir musikunderhållning av lokala förmågor. Vi serverar kaffe/te och smörgås till självkostnadspris.

Sitt nu inte hemma utan kom du också och var med i trevlig samvaro med oss andra. Ta gärna med dig någon annan som är ledig på dagtid. Alla är välkomna både gammal som ung. Sprid till alla att vår aktivitet finns.

Te-bjudning

Här kan vi hjälpa dig att bjuda in till en tebjudning eller födelsedagsfirande antingen i hemmet eller på äldreboendet. Det kanske var länge sedan man träffade sina vänner p.g.a. att man helt enkelt inte klarar av det på något sätt. Kontakta oss gärna så ordnar vi en tebjudning eller födelsedagsfirande på det sätt som du önskar. 

En tebjudning är det lagom att ha en gång i månaden.  Olika värdinnor vid varje träff. Max 6 personer brukar vara lagom där man umgås och har det trevligt.