Om oss

Idén till Orsa Besöksgrupp växte fram under 2012 då jag, Margareta Stjernqvist, i mitt arbete som Medicinsk fotvårdare gjorde hembesök ute i byarna och nere i själva Orsa. Under samtalen med en del av mina kunder berättade de om hur ensamma de kände sig trots att de hade hjälp av hemtjänsten. Problemet var att de kanske både såg och hörde dåligt samt hade svårt att röra på sig vilket gjorde dem isolerade. Barn, släkt och vänner befann sig långt borta. I bästa fall fick de besök några gånger per år och det var då de kom ut i friska luften. Detta fick mig att tänka till. "Jag kommer själv bli pensionär om ett antal år och då vill i alla fall inte jag sitta ensam". Jag kände att jag ville ha en förändring, så snart som möjligt. Det är därför som Orsa Besöksgrupp finns idag.  

Läs mer nedan.

Orsa Besöksgrupp startades i april 2013 av mig Margareta Stjernqvist tillsammans med två volontärer som fortfarande finns kvar i Orsa Besöksgrupp.

Under september 2014 bildade Orsa Besöksgrupp en ideell förening för att bättre kunna tillgodose de ensamma och äldres behov. Som ideell förening kan vi också söka bidrag och få sponsorer som vill stötta oss i vårt viktiga arbete. Vi arbetar bara i Orsa kommun.

Orsa Besöksgrupp är en ideell förening som arbetar för att hjälpa de som är ensamma eller äldre, som vill få en tillvaron att bli meningsfull där de kan känna sig sedda och att få något att se fram emot, det vill säga, våra besök.

Tyvärr är det så i många fall att ensamma eller äldre inte har några anhöriga i närheten som kan besöka dem. De blir då isolerade och kan hamna i en depression och tycka att livet är meningslöst. Det är här vi kommer in för att försöka göra deras liv meningsfullt igen och försöka få dem att se en ljusning i livet.

Det värmer gott i hjärtat när man har gjort ett hembesök och den man lämnar har ett leende på läpparna. Då känner vi volontärer att vi gör en insats i samhället. Det är så det ska vara!

Vill du veta vad det innebär att arbeta som volontär? Klicka här.

Vill du få besök av våra härliga volontärer? Klicka här.

Vill du läsa om de aktiviteter som vi erbjuder? Klicka här.