Hur betalar jag?

Ange din undertext här

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea.

Hur gör jag när jag ska betala mina mat- och apoteksvaror?

Att betala med kontanter
Har du kontanter hemma så är det inga problem. Kunden får ta till lite extra pengar så att matvarorna kan betalas utan att volontären behöver lägga ut pengar.

Att hämta ut kontanter i bankomat
Om du inte har kontanter hemma så kan du åka med volontären till Bankomaten och hämta ut pengar som räcker ett tag framöver. Munskydd ska användas av både volontären och kunden. Kunden sitter i baksätet, om möjligt, bakom passagerarsätet.

Steg 1
Kunden sitter i baksätet bakom passagerarsätet. Kunden hämtar ut de pengar som behövs alt. volontären får förtroendet att gå att ta ut pengar med kundens kort.

Steg 2
När ni kommer till affären så går volontären in och handlar. Kunden sitter kvar.

Swish
Ett enkelt och bra sätt. 

Steg 1

Kunden sänder över handlingslistan till volontären och swishar över pengar till volontären för det som ska handlas. 

Steg 2
Volontären åker iväg och handlar och kommer tillbaka med kvitto. De pengar som inte har använts Swishar volontären tillbaka. Räckte inte pengarna så får kunden Swisha tillbaka de pengar som saknades till volontären.

Har du ingen Swish på din mobiltelefon?
Alt 1
Har du internetbank så kan du skaffa Swish själv. Om du får problem kan din bank, vän, volontären eller någon annan hjälpa dig för att installera detta i din telefon. Det krävs dock att du har en smartphone.

Alt 2
Du bokar en tid på din bank för hjälp med Swish. Volontären kör dig till aktuell bank i Mora. Tag med dig din mobiltelefon och ID-kort. Du måste ha en Smartphone för att detta ska fungera. Om du har en gammal mobiltelefon så kanske det inte går att installera BankID eller Swish. Om du kan ladda ner appar på din telefon så brukar det inte vara några problem.

Kontokort
Om du känner volontären sedan tidigare och litar på den så kan volontären åka själv och handla och betala med kundens kontokort.

Om kunden ändå vill använda ditt kontokort själv så kan du som kund och volontären åka i bil (munskydd ska användas) eller gå till affären. Antingen följer du med in eller så väntar du utanför tills det är dags att betala. Volontären ringer till dig när den kommer till kassan och
du kommer in och betalar med ditt kontokort.

ICA-kort
Enkelt sätt att betala. Kunden sätter in en summa varje månad på sitt ICA-kort för att täcka matkostnaden. 

Kortet skaffar du genom att kontakta ICA Banken för mer information 033-47 47 90.
Finns med och utan kredit. Det tar dock några veckor att få detta kort.

Betala i efterhand med kontanter
Om volontären går med på detta så är det ett alternativ. Detta kan dock vara ett problem för volontären då denne måste ha en växelkassa med sig. I dagsläget kan det vara svårt att få tag på växel. Administrativt sett krångligare. Välj inte detta alternativ först.

Orsa Besöksgrupp följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.