SERVICE FÖR ÄLDRE

Handlingshjälp

Läs mer under fliken handlingshjälp i menyn ovan.

Ingen kostnad 

Förebyggande av fallolyckor

För att undvika fallolyckor i hemmet så erbjuder Orsa Besöksgrupp kostnadsfria besök där vi tittar över bostaden för att se vad som behöver åtgärdas.  Det kan vara utskjutande hörnor, mattor som bör tas bort eller lösa sladdar. Det kan också vara så att det behövs handtag i duschen eller trösklar som behöver tas bort. Vi kontrollerar även brandvarnare och brandsläckare.
Vi samarbetar med Medicinskt ansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och biståndshandläggare i Orsa Kommun.

Uppstart under våren 2021.

Ingen kostnad

Hjälp med att läsa och skriva papper

Vi hjälper dig gärna om du har problem med att läsa eller skriva papper. Några exempel kan vara, hur skaffar du larm? färdtjänst? hjälpmedel? hur ansöker du om bostadstillägg. Du kan få hjälp med att fylla i en enkel deklaration med mera.

Ingen kostnad

Kontakt med myndigheter

Om man hör och ser dåligt kan det vara mycket svårt att ringa på telefon. Vi hjälper dig gärna med ditt samtal ex. beställa medicin, ringa vårdC, beställa blanketter m.m. Vi kan även hjälpa dig med kontakten till en biståndshandläggare eller arbetsterapeut. Hör av dig till Orsa Besöksgrupp på det sätt som passar dig bäst.

Ingen kostnad

Ledsagning

Om du behöver ledsagning till ex. VårdC, affären o.dyl. så får du gärna höra av dig till oss.

Ingen kostnad

Promenader

Visst är det både trevligt och tryggt att promenera med sällskap. Välkommen att kontakta oss.

Ingen kostnad

Transporter

I första hand är det bra att du använder din färdtjänst om du har tillgång till sådan. Om du inte har den möjligheten eller om färdtjänsten inte passar i tid så är du välkommen att kontakta oss, i god tid, om du vill ha skjuts till våra arrangemang o.dyl. Vill du veta mer? Klicka här.

Ett bidrag
 till 
drivmedel