SERVICE FÖR ÄLDRE

Detta kan Orsa Besöksgrupp erbjuda dig:

Cykeltur i vår Taxi TrioBike

Tänk dig en varm härlig sommardag när vinden fläktar lite lätt i ansiktet. Blommorna doftar och bina surrar. Orsa Besöksgrupp kan hjälpa dig med att få uppleva en härlig cykeltur. Vem vet, det kan bli en fikapaus någonstans på vägen, med nybakt kaffebröd. Måste upplevas.

Ingen kostnad

Förebyggande av fallolyckor

För att undvika fallolyckor i hemmet så erbjuder Orsa Besöksgrupp kostnadsfria besök där vi tittar över bostaden för att se vad som behöver åtgärdas.  Det kan vara utskjutande hörnor, mattor som bör tas bort eller lösa sladdar. Det kan också vara så att det behövs handtag i duschen eller trösklar som behöver tas bort. Vi kontrollerar även brandvarnare och brandsläckare.
Vi samarbetar med Medicinskt ansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och biståndshandläggare i Orsa Kommun.

Uppstart under hösten 2022.

Ingen kostnad

Handlingshjälp

Handlingshjälpen är till för dig som har svårt att ta dig till affären, apoteket eller biblioteket. Du ska vara folkbokförd i Orsa kommun. Vi handlar endast i en av affärerna Coop konsum, ICA Supermarket och Willys i Orsa.

Om du vill ha hjälp att handla i ex. Mora så blir det en kostnad för detta.

Ingen kostnad

Hembesök

Hembesök för social samvaro är mycket viktigt. Det kan vara att bara sitta och prata och fika, handarbeta, spela kort, titta på foton, lösa korsord, läsa en tidning eller en bok, göra en utflykt. Bara fantasin sätter gränser. 

Ingen kostnad

Hjälp med att läsa och skriva papper

Vi hjälper dig gärna om du har problem med att läsa eller skriva papper. Några exempel kan vara, hur skaffar du larm? färdtjänst? hjälpmedel? hur ansöker du om bostadstillägg. Du kan få hjälp med att fylla i en enkel deklaration med mera.

Ingen kostnad

Kontakt med myndigheter

Om man hör och ser dåligt kan det vara mycket svårt att ringa på telefon. Vi hjälper dig gärna med ditt samtal ex. beställa medicin, ringa vårdC, beställa blanketter m.m. Vi kan även hjälpa dig med kontakten till en biståndshandläggare eller arbetsterapeut. Hör av dig till Orsa Besöksgrupp
på det sätt som passar dig bäst.

Ingen kostnad

Ledsagning

Om du behöver ledsagning till ex. VårdC, affären o.dyl. så får du gärna höra av dig till oss.

Ingen kostnad

Persontransporter

I första hand bör du använda din färdtjänst om du har tillgång till sådan.
Om du inte har den möjligheten eller om färdtjänsten inte passar i tid så är du välkommen att kontakta oss, i god tid, om du vill ha skjuts till våra arrangemang o.dyl. Vill du veta mer? Klicka här.

Ett bidrag till drivmedel

Promenader

Visst är det både trevligt och tryggt att promenera med sällskap.
Välkommen att kontakta oss.

Ingen kostnad

Samtalsstöd via telefon

Ibland kan det vara svårt att komma ut p.g.a. olika orsaker. Vi vill finnas där för dig genom att hålla kontakten via telefon. Tveka inte, utan ring Orsa Besöksgrupp så hjälper vi dig att få någon att prata med. Hör av dig!

Ingen kostnad

Utflykt 

När vädret är bra och humöret på topp, då kan det vara härligt att få komma i väg och se något annat än det vanliga. Du kommer överens med volontären om dina önskemål om vart turen ska gå.

Ett bidrag till drivmedel